Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Het Transferpunt Sport wordt geleid door Rob ter Horst en Jasper van Houten, beide docent en onderzoeker bij het Kennisteam Strategisch Sportmanagement van het Instituut Sport en Bewegingstudies. Daarnaast lopen er ieder semester zo’n tien derde- en vierdejaars studenten van het Instituut Sport en Bewegingstudies stage. Het gaat hierbij voornamelijk om studenten van de opleiding Sport, Gezondheid en Management.
Onder leiding van Rob ter Horst of Jasper van Houten verzorgen de derdejaars studenten in tweetallen de verenigingsondersteuning, terwijl de vierdejaars studenten toegepast wetenschappelijk onderzoek doen in het kader van hun afstuderen.

 

Hieronder stellen de studenten zich voor:

 

Dirk Driessen:

 

Hallo! Mijn naam is Dirk Driessen en ben 23 Jaar oud. Momenteel studeer ik in mijn 3e leerjaar van de opleiding Sport, Gezondheid en Management. In mijn 2e leerjaar heb ik de keuze gemaakt om mijn laatste 2 studiejaren de richting Sports Economics and Strategic Sportsmanagement op te gaan.

 

Deze richting heeft me ook bij mij stageplek voor dit semester gebracht: Transferpunt sport.

 

Binnen deze stage zal ik me gaan bezighouden met verschillende opdrachten die op aanvraag zijn binnengekomen vanuit verenigingen, stichtingen en overige sportorganisaties. Persoonlijk ga ik me bezighouden met het opzetten van een Rugby Academy, zal ik de financiële mogelijkheden in kaart brengen voor de stichting Run For Freedom, en hou ik me bezig met het implementeren van een veilig sportklimaat bij voetbalvereniging Blauw Wit. Mijn doel is om mezelf uit te dagen en met mijn neus in zoveel verschillend mogelijke activiteiten te duiken om mijn ontwikkeling zo te maximaliseren. De eerste vergaderingen zijn achter de rug, en kan niet wachten op met dit leuk team aan de slag te gaan!

 

Juul van Cruchten:

 

Ik ben Juul van Cruchten 23 jaar oud, woon en studeer te Nijmegen aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De opleiding die ik volg is Sport, Gezondheid en Management, ik zit in het 3de leerjaar. Daar heb ik als uitstroomprofiel Sportmanagement en als keuzevak Sports Economics & Strategic Sports. Op dit moment loop ik stage bij Transferpunt Sport. Hier ben ik bezig met diverse project. Mijn 1ste project is bij Run for Freedom. Run for Freedom is een onderdeel van de stichting talent en team. Binnen dit project houd ik me bezig met een rapportage voor financiële middelen en daarnaast ben ik bezig om een sponsorloop evenement op te zetten voor de stichting. Run for Freedom zijn hardlopers van Eritrese afkomst. Enkele hebben de ambities om over 4 jaar aan de Olympische Spelen deel te nemen.

 

Mijn 2de project is een project voor de judobond het heet ‘zeker bewegen’. Dit is een project voor ouderen om zich veiliger te voelen en hierdoor hebben ze minder kans dat ze vallen. Wij verwerken de resultaten hiervan. Vorig jaar is een 0-meting uitgevoerd en nu ben ik bezig voor een 1-meting te verwerken.

 

Het 3de project is voor het opzetten van een judo academy in Gelderland. Hier zal ik een gedeelte voor mijn rekening nemen.

 

Ik hoop binnen TPS veel te leren en daarnaast mijn netwerk binnen de sportmanagement te vergroten.

 

Joost Soeter:

 

Mijn naam is Joost Soeter, 23 jaar oud en woonachtig in ’s-Heerenberg. Op dit moment ben ik derdejaars student aan de opleiding Sport, Gezondheid en Management en ga nu dus een semester stagelopen bij het Transferpunt Sport. Een inkijk krijgen in verenigingsondersteuning sprak mij ontzettend aan en vandaar dat ik niet twijfelde om me aan te melden bij het TPS. Naast de opleiding SGM ben ik actief als assistent-scheidsrechter voor de KNVB, in de top van het amateurvoetbal. Verder ben ik nog bij verschillende verenigingen actief in de verenigingswereld, waaronder secretaris bij de Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken. Ik hoop veel nieuwe ervaringen op te mogen doen, die mij van pas komen als professional in het latere werkveld.

 

Jeroen Colbers:

 

Mijn naam is Jeroen Colbers, 23 jaar oud en ik woon en studeer te Nijmegen. Ik doe hier zoals de meeste de opleiding Sport, Gezondheid en Management en zit hierbij in mijn 3e jaar. Tijdens dit jaar ga ik stage lopen bij het Transferpunt Sport, hier ga ik me bezig houden met o.a. verenigingsondersteuning. Het leek mij leuk om verenigingen te helpen bij hun vragen, vandaar dat ik heb gekozen voor een stage bij het Transferpunt Sport.

 

Zelf ben ik penningmeester in het bestuur van Akris (studententafeltennis vereniging) waar ik ook graag een balletje sla. Naast tafeltennis ben ik sinds kort begonnen met fitnessen. Kortom; in mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te sporten, vandaar dat ik ook graag iets voor sportverenigingen wilde doen. In de weekenden ben ik werkzaam als sport en animatie medewerker op een groot vakantiepark. Hier verzorg ik sportactiviteiten voor jong en oud.

 

Bij het transferpunt ga ik me o.a. bezighouden met een effectmeeting bij N.E.C. en het vrijwilligersbeleid bij tennisvereniging de Hoge Wick. Daarnaast zorg ik ervoor dat de site up-to-date blijft en dat iedereen kan meekijken met hetgeen dat wij doen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan binnen het Transferpunt Sport team!

 

Willem Martens:

 

Mijn naam is Willem Martens. Ik ben 23 jaar en woon in dorpje Zeeland in Noord-Brabant. Sinds dit jaar zit ik in het vierde jaar van de opleiding Sport, Gezondheid en Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Voor ik aan deze opleiding begon heb ik vanaf 2009 de opleiding Sport en Beweging gevolgd aan het ROC in Nijmegen. Tijdens deze opleiding heb ik mijn Fit!vak A diploma behaald en ben ik direct als fitnessinstructeur aan het werk gegaan als bijbaan. Dit doe ik nu nog steeds in combinatie met een baan als keukenhulp in een cafetaria. Naast mijn opleiding en werk sport ik graag. Ik ben al sinds mijn vijfde lid van de plaatselijke voetbal vereniging en doe sinds mijn opleiding S&B aan fitness.

 

Tijdens mijn stage bij Transferpunt Sport ga ik me bezig houden met een onderzoek naar de invloed van klanttevredenheid op klantretentie voor verschillende klantsegmenten in de fitness. Deze opdracht voer ik deels bij TPS en deels bij Fit!vak uit. Naast deze onderzoeksopdracht ben ik ook nog betrokken bij twee praktijkopdrachten. De eerste is een project vanuit de organisatie ZekerBewegen in samenwerking met de judobond. Zij zijn actief bezig met een programma voor valpreventie bij ouderen. Ook ben ik betrokken bij een visie workshop over ‘ontwikkelfasegericht opleiding (OFO). Dit is een nieuwe manier voor sportorganisaties om hun leden/deelnemers gerichter te kunnen trainen op het niveau dat voor het individu van toepassing is.

 

Jochem van Grunsven:

 

Mijn naam is Jochem van Grunsven, ik ben 24 jaar oud en ik woon in Herpen, een klein dorpje vlakbij Oss. Naast mijn studie besteed ik ook in mijn vrije tijd veel aandacht aan sport. Ik speel zelf al jaren tafeltennis ga daarnaast regelmatig hardlopen. Sinds een half jaar ben ik ook werkzaam voor Game11, een bedrijf dat tafeltennisartikelen verkoopt. Als ik van dit alles even wil uitrusten kijk ik graag naar sport, waarbij mijn grootste passie in het wielrennen ligt.

 

Voor het Transferpunt Sport ga ik de komende maanden mijn afstudeeronderzoek uitvoeren. Mijn doel is om een goede enquête te ontwikkelen omtrent ledentypologie met betrekking tot vrijwilligerswerk. Wanneer die er ligt kan het Transferpunt Sport deze aan diverse sportverenigingen aanbieden, die hun ledenbestand omtrent vrijwilligerswerk beter in kaart willen brengen.

 

Naast dit onderzoek ben ik ook samen met Dirk bezig met de opdracht omtrent Veilig Sportklimaat bij s.v. Blauw Wit. Daarnaast ga ik bij TV de Hoge Wick samen met Jeroen aan de slag met het vrijwilligersbeleid. En wellicht komen er nog meer leuke projecten op mijn pad!

 

Joost Bos:

 

Mijn naam is Joost Bos, 21 jaar en 4e jaars Sport, Gezondheid & Management student op de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen. Op dit moment loop ik stage bij Transferpunt sport. Wat mij hieraan erg aanspreekt is de combinatie en afwisseling van theorie en praktijk. Bij het afstuderen hoort het schrijven van een afstudeeronderzoek. Maar daarnaast werk je ook veel projectmatig in de vorm van opdrachten vanuit het werkveld. Dit maakt het erg aantrekkelijk en dynamisch. Tijdens het afstuderen doe je daarom ook werkervaring op terwijl je nog aan het studeren bent. Daarnaast is de werkplek flexibel. Op het bewegingsinstituut is een ruimte beschikbaar om te werken. En daarnaast is er ook plek om af te spreken voor projecten en dergelijke. Maar als je liever op een andere plek werkt is dit ook mogelijk.

 

Wat meer over mezelf liggen mijn hobby’s ook erg richting de sportkant. Ik zaalvoetbal bij Morado CF. Dit is de studenten zaalvoetbalvereniging van Nijmegen. Daarnaast organiseren zij ook activiteiten buiten de sport om waardoor ik me doordeweeks ook niet hoef te vervelen. Daarnaast vind ik het leuk om af en toe te gaan wielrennen. En een andere passie is van mij is reizen. Ik houd van nieuwe plekken zien, nieuwe mensen leren kennen en het avontuur. Zo heb ik al een half jaar in Noorwegen mogen studeren voor mijn minor en het land mogen ontdekken. En wil ik na deze studie ook graag doorstuderen in het buitenland of gaan reizen.

 

Binnen het Transferpunt Sport houd ik me bezig met een side event voor Groesbeek Gruwelijkste, een bestuursaudit voor atletiekvereniging Hazenkamp en begin ik met een opzet voor een triathlon bij Cerberus.

 

Bjorn de Wit:

 

“Beste sportliefhebbers,

Ik ben Bjorn de Wit, 21 jaar en kom uit het mooie en rustige Dieren (Gelderland). Sport vormt een rode draad door mijn leven. Actief doe ik aan voetbal, hardlopen, mountainbiken en wielrennen. Passief kijk en volg ik sport op elk moment van de dag. Op zondagen is studio sport het testbeeld van mijn televisie, dit was tijdens de Olympische spelen in RIO niet anders.

Het komende halfjaar ga ik vanuit het Transferpunt Sport mijn afstudeeronderzoek doen bij een zwembad in Druten. Ik ga kijken op welke wijze er nieuwe mensen naar het zwembad zijn te krijgen om zo de bezettingsgraad te verhogen. Een mooie uitdaging.

Mijn onderzoek doe ik namens het Transferpunt en De Gelderse Sport Federatie. De GSF heeft het Transferpunt gevraagd om een afstudeerstagiair om onderzoek te doen bij het zwembad. Daardoor werk ik veel samen met de GSF. Om die reden ben ik ook doordeweeks aanwezig op Papendal waar de GSF gevestigd is.

Ik kijk ontzettend uit naar het komende halfjaar. Er zijn mooie uitdagingen waarmee ik aan de slag mag gaan. Ik wens iedereen veel zakelijk en sportief succes.”

 

Jip Cox:

 

Hallo allemaal, ik ben Jip Cox. 22 jaar en afkomstig uit het Limburgse Maasbree, gelegen in de buurt van Venlo. Het komende half jaar ga ik mijn afstudeeronderzoek uitvoeren bij het Transferpunt Sport Nijmegen. Mijn onderzoek staat in het teken van de vrijwilligersproblematiek die anno 2016 heerst binnen veel sportorganisaties. In mijn onderzoek ga ik kijken hoe sportorganisaties, mensen uit hun eigen werk kunnen betrekken als vrijwilliger en hoe ze hier mogelijk hun organisatie op aan moeten passen.

In mijn vrije tijd werk ik in de horeca en daarnaast ben ik regelmatig zelf als vrijwilliger op de plaatselijke voetbalvelden te vinden. Sinds vier jaar ben ik als een van de organisatoren betrokken bij de organisatie van een internationaal top jeugdvoetbaltoernooi voor spelers onder de 12 jaar. Binnen deze organisatie ben ik momenteel verantwoordelijk voor de betaald voetbalorganisaties die deelnemen aan ons jaarlijks toptoernooi (voor een impressie zie: https://www.youtube.com/watch?v=_iFqgD8yqkQ).

Vol energie ben ik inmiddels van start gegaan aan mijn onderzoek en hoop ik een leerzame en gezellige tijd te hebben bij het TPS!

 

 

Bas Hogendijk:

 

Mijn naam is Bas Hogendijk. Ik ben een 22 jarige student aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen waar ik Sport, Gezondheid & Management studeer. Momenteel ben ik 4ejaars student en loop ik mijn afstudeerstage bij Transferpunt Sport (TPS). Ik ben woonachtig in Nijmegen, waar ik ook sport. Ik voetbal momenteel bij VV Trekvogels en daarnaast sport ik ook bij het Universitair Sportcentrum.

 

Studieloopbaan

 

Tijdens mijn studie heb ik de richting Sport Economie en Strategisch Sportmanagement(SESS). Hierna heb ik ook mijn minor hierop laten aansluiten, Strategisch Sportmanagement in Papendal Arnhem. Met de kennis die ik heb opgedaan in deze jaren ben ik goed voorbereid voor mijn laatste halfjaar bachelor scriptie.

 

Werkzaamheden

 

Bij TPS ga ik mijn bachelor scriptie maken, daarnaast voer ik opdrachten uit die bij TPS binnenkomen. De opdrachten die vanuit TPS komen zullen over verschillende soorten verenigingsproblematiek gaan. Deze opdrachten zal ik in samenwerking met mijn medestagiaires op gaan lossen.

 

Doelstelling

 

Het doel van het onderzoek is het doen van aanbevelingen aan sportverenigingen in de omgeving Nijmegen voor Transferpunt Sport om het beleid op het gebied van vrijwilligers te verbeteren. Dit onderzoek zal plaatsvinden door middel van kwantitatief onderzoek in de vorm van enquêtes. Vooral het analytische gedeelte is een uitdaging, omdat dit veel tijd en concentratie zal innemen.

 

Het team

 

De eerste bedrijfsborrel hebben we er al op zitten en die smaakte naar meer. We hebben een leuke groep en er bestaat bij mij dan ook geen twijfel dat er een mooi en leerzaam halfjaar aankomt.