Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Hoe verhogen we het gebruik van de Squashbanen bij Squash Fitness Centre Arnhem!?

Hoe verhogen we het gebruik van de Squashbanen bij Squash Fitness Centre Arnhem!?

Squash fitness Centre Arnhem is een sportcentrum waarbij zowel squash als fitness wordt aangeboden. Ruim 20 jaar geleden begon men met het aanbieden van squash, wat in die tijd nog erg populair was. Het sportcentrum heeft veertien luxe en goed onderhouden squashbanen. Als toevoeging aan deze squashbanen is er uitgebreid met een fitnesscentrum. Squash fitness Centre Arnhem is een sportcentrum waar kwaliteit voorop staat. Dit is terug te zien in de begeleiding, de inrichting, het materiaal en zelfs het kopje koffie is van zeer hoge kwaliteit.

SFAHelaas is er een duidelijke daling in het gebruik van de squashbanen te zien. Steeds minder mensen lijken te willen squashen. Opvallend zou je zeggen aangezien squash prima in de huidige sportbehoefte past. Met een potje squash van 45 minuten verbrand je niet alleen veel calorieën en verbeter je je conditie maar ook sociaal gezien is het erg leuk aangezien je samen speelt.

Hoe kunnen we er nou voor zorgen dat er meer mensen gaan Squashen? Dit is wat wij bij het Transferpunt Sport gaan onderzoeken.

Belangrijk hierbij is de huidige sportbehoefte. Dit gaan we inventariseren aan de hand van een intern onderzoek bij de huidige leden. Hierbij ligt de vraag vooral waarom deze mensen er wel of niet voor kiezen om te gaan squashen. Daarnaast gaan we doormiddel van een extern onderzoek achterhalen wat de daadwerkelijke huidige sportbehoefte is. Het doel hierbij is om aan de hand van de resultaten uit het (markt)onderzoek aanbevelingen te doen aan Squash Fitness Centre Arnhem waarmee ze (mogelijk) een stijging zien in het gebruik van de squashbanen.

Door: Sil Broekhuijsen

Author Info

Jasper van Houten