Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Organisatie Side Events Groesbeek Gruwelijkste in volle gang

Organisatie Side Events Groesbeek Gruwelijkste in volle gang

Groesbeeks Gruwelijkste, en zijn onlosmakelijke verbinding met road4energy, is in Groesbeek een begrip. Ook mountainbikers uit heel Nederland kennen Groesbeeks Gruwelijkste, maar dan komt voornamelijk door het fantastisch mooie parcours en niet om het belangrijke hoofddoel, namelijk het inzamelen van financiële middelen ter bestrijding van energiestofwisselingziektes. Daar wil road4energy, samen met het Transferpunt Sport, graag wat aan veranderen middels een aantal side events!

 

 

Groesbeek Gruwelijkste wordt georganiseerd door road4energy. Road4energy is een initiatief van de ouders en vrienden van Robbe Alsemgeest die op driejarige leeftijd de strijd verloor tegen een energiestofwisselingziekte. Geraakt door het ziekteproces en het overlijden van Robbe, willen de initiatiefnemers zich inzetten voor de strijd tegen de ziekte.

 

Frank Alsemgeest, vader van Robbe en een van initiatiefnemers en organisator van de mountainbikerace ‘Groesbeek Gruwelijkste’ heeft bij het Transferpunt Sport de opdracht neergelegd om een side-event te organiseren. Het doel van het side-event is het onder de aandacht brengen van energiestofwisselingsziektes.

Yannick Sijneseal en Ward Janssen, stagiairs van Het Transferpunt Sport, sprak deze opdracht aan en hebben de verantwoordelijkheid hiervoor op zich genomen.

Tijdens de intake voor deze opdracht werd al duidelijk dat Frank Alsemgeest over een groot netwerk beschikt, waardoor er veel mogelijk is. Tevens hebben de stagiairs hier ook veel vrijheid in gekregen en niks is te gek.

 

Het proces voor het bedenken en organiseren voor het side-event is in volle gang en de hoofdlijnen zijn uitgezet. Zo zullen er op de dag van de race meerdere spellen worden georganiseerd voor kinderen van basisscholen. De spellen zullen allemaal een associatie hebben met energiestofwisselingsziekten. Denk daarbij aan over een parcours fietsen op een heel klein verzet, over een stormbaan rennen met een mondkampje op, hardlopen met zware schoenen aan enzovoort. In het midden van alle spellen wordt een toren gebouwd met daarop het logo van road4energy: Een klein peuterfietsje. De bedoeling is om aandacht te trekken. Onder de toren zal uitleg komen met waar het peuterfietsje voor staat.

 

Er moet nog veel geregeld en uitgewerkt worden om dit side-event te laten slagen, maar we zijn op de goede weg. Wij hopen met onze inzet de energiestofwisselingsziekte bij veel mensen onder de aandacht te kunnen brengen.

 

Geschreven door: Ward Janssen

 

Author Info

Jasper van Houten