Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Stage lopen bij het Transferpunt Sport?!

Studeer jij Sportkunde (of SGM/SBE) bij HAN Sport en bewegen? Wil je in je derde studiejaar aan de slag als junior adviseur en sportondersteuner? Of ben je voor je vierde jaar op zoek naar een mooie afstudeerstage? Kom dan stage lopen bij het Transferpunt Sport!

Het Transferpunt Sport wordt namelijk per studiesemester (SEM 1: september t/m januari; SEM2: februari t/m juli) gerund door een enthousiast en gemotiveerd team van derde- en vierdejaars HAN S&B studenten, gecoacht door deskundige professionals (veelal docenten en sportbestuurders in ons netwerk) om zelfstandig opdrachten uit te voeren.

Als derdejaars stagiair houd je je bezig met het ondersteunen en adviseren van sportorganisaties (veelal sportverenigingen, maar ook sportbonden, commerciële sportaanbieders, gemeenten/sportservicebedrijven en evenementorganisatoren) bij allerlei managementvraagstukken: Van het ontwikkelen van (vrijwilligers)beleid, een sponsorplan of een ledenwervingsplan, de communicatie en/of marketing van sport(aanbod/events), tot en met het opzetten van samenwerkingsverbanden binnen een wijk of de organisatie/evaluatie van een sportevenement. Ben je hierin geïnteresseerd, stuur dan een sollicitatiebrief plus je C.V. naar jasper.vanhouten@han.nl (vermeld duidelijk dat het om een 3ejaars stage gaat).

Als vierdejaars student kan je bij het Transferpunt Sport je afstudeerstage lopen en afstudeeronderzoek doen dat past bij een van de thema’s die hieronder staan beschreven. Je praktijkgedeelte bestaat dan het ondersteunen en adviseren van sportorganisaties (zie hierboven). We vinden het leuk als je zelf het initiatief neemt en een open sollicitatie plus C.V. stuurt naar jasper.vanhouten@han.nl, mét een onderzoeksvoorstel dat past binnen (een van) deze thema’s.

Kan/wil je een mooie opdracht (bv. afstudeeronderzoek) uitvoeren voor een sportorganisatie (bv. een vereniging), maar hebben zij niet de capaciteiten en/of faciliteiten om er 4 dagen per week stage te lopen en je dagelijks te begeleiden? Dan biedt het Transferpunt Sport uitkomst! Het is namelijk mogelijk om bij het Transferpunt Sport stage te lopen en je (afstudeer)onderzoek uit te voeren in opdracht van die andere organisatie. Interesse in deze optie, stuur dan je sollicitatie plus C.V. naar jasper.vanhouten@han.nl, mét een beschrijving van de sportorganisatie en het onderzoeksvoorstel/de opdracht. Wij zullen dan kijken of jij de opdracht binnen het Transferpunt Sport uit kan voeren en wij dus voor de stagefaciliteiten en nodige dagelijkse begeleiding kunnen zorgen.


(Onderzoeks)thema’s:

  • Professionalisering van sportorganisaties;
  • Maatschappelijke ontwikkelingen in/betekenis van sport;
  • Oorzaken en gevolgen van (niet) sportparticipatie;
  • Economie van de Breedtesport en Sportevenementen.
This sized review better. Clippers – my product open online pharmacy canada using it. However with shaver
Author Info

Content Manager